Lise Gönüllü Programı

LİSE GÖNÜLLÜ PROGRAMI

Çocuk Eğitim Derneği 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı staj ve gönüllü çalışmalarını Collage Coach ile birlikte yürütmektedir.

Katılım Süresi: 3 ay

Staj- Gönüllü Programı; Katılım gösteren öğrenciler ilk olarak dernek uzmanları tarafından derneğin yapmış olduğu çalışmaların, derneğin amaçlarının, vizyon ve misyonun anlatıldığı bir sunum ile gönüllü programına dahil olmaktadırlar. Oryantasyon sonrası gönüllü programına gelen öğrencinin özelliklerine göre bir programa yerleştirilmektedirler.  Her öğrenci, işaret dili eğitimi ve oryantasyonu almış olarak çalışmalarına devam eder.

Gönüllü Çalışma Alanları

• AKADEMİK DESTEK PROGRAMI: 7 -14 yaş arası hafta sonu etüt programına katılan işitme engelli çocukların, derslerine öğretmenin yönlendirmesi doğrultusunda yardımcı olmak.
  • SANAT PROGRAMI: 3-6 yaş ve 7-14 yaş arasındaki işitme engelli öğrencilerin, sanatsal aktivitelerine destek olmak.
  • SPOR PROGRAMI: Farklı spor branşlarında lisans sahibi olan stajyerlerin lisanslarına göre çocuklar ile aktivite planlaması yapmak.
  • VOLUNTEARS PROGRAMI: Dernek ve okul bünyesinde elde ettiği kazanımı okulunda öğretmen ve arkadaşlarına sunarak, işitme engelliler adına farkındalık yaratacak kulüp çalışmaları yapmak – VOLUNTEARS CLUB
  • OFİS DESTEK PROGRAMI: Dernek yöneticilerinin uygun gördüğü dosyalama, yazı yazma, çevirme, video çekimlerinin deşifresi gibi işlere yardımcı olmak.
  • GÖRSEL MEDYA PROGRAMI: Derneğin sosyal medya hesaplarının, Youtube kanalının bilirliğinin artmasını destekleyici proje hazırlamak.
  • SPONSOR PROGRAMI: Öğrenci çalışma süresi boyunca derneğin eğitim materyalleri, gıda, elektronik aletler…vb gibi ihtiyaçlarına ayni destek sağlar.
  • MAKER/ROBOTICS PROGRAMI: Hafta içi 3-6 yaş ve hafta sonu 7-14 yaş arasındaki işitme engelli öğrencilerin, teknik eğitim vererek robotiks ve makers alanında çalışmalar yapmalarını sağlamak
  • AKADEMİK ARAŞTIRMA PROGRAMI: İşitme engellilere yönelik İngilizce yayınların araştırılması ve çevrilerek Türkçe literatürüne kazandırılması

Program bitiminde öğrenciden yapmış olduğu çalışmalar hakkında bir sunum yapması istenmekte ve öğrenci dernek uzmanlarına programdan izlenimlerini sunmaktadır.

Program Çıktıları: Programa katılan öğrenciler, program sonunda aşağıdaki değerlere sahip olmuş olacaktır:

• Gönüllü Çalışma Katılım Sertifikası
  • Dernek Yönetimi tarafından verilen Referans Mektubu