Okulda Bir Gün

Aşağıda uygulanan günlük programımız, 3-6 yaş arası işitme engelli çocuklarımız için uygulanmaktadır.

Eğitim merkezimizde hafta içi Çarşamba günleri 09.30- 12.00 saatleri arasında, 12-36 aylık “yürüyen bebek” olarak nitelendirdiğimiz işitme engelli miniklerimize grup eğitimleri verilmektedir. Bebeklerimiz, bireysel eğitimlerini hafta içi farklı günlerde almaktadırlar. (Tüm öğrencilerimiz, okul servis aracından faydalanabilmektedir.)

Günlük Program:

09.45: 3-6 yaş arası işitme engelli çocuklarımız, anneleri ile birlikte okulumuza gelirler. (Ulaşımımız servis araçları ile sağlanmaktadır.)

09.50:  Çocuklarımız, servis araçlarından sınıf öğretmenleri tarafından karşılanır ve grup sınıflarına yönlendirilir.  Sabahın ilk saatlerinde çocukları ile birlikte eğitim almak için gelen annelerimiz de kendilerine ayrılan bölüme yönlendirilirler. (Annelerimize verilen eğitimler; aile eğitimi, çocuk gelişimi, cihaz kullanımı vb. eğitimleri içerir. Annelerimize kurum psikoloğumuz  ve yaşam koçumuz tarafından destek de verilmektedir.)

10.00: Grup sınıflarında;  sınıfa yerleşme, ayakkabı değiştirme, mantosunu kendi dolabına koyma, günlük rutin sohbetler, sabah yapılan sosyal iletişim aktiviteleridir. Ardından kahvaltı ve yoga ile çocuklar güne başlar; işlenen temaya uygun olarak çeşitli dil eğitimi, matematik eğitimi, sanat etkinliği ve sosyal iletişim becerilerini içeren grup aktiviteleri ile güne devam ederler. Çocuklarımız, bu sırada bireysel ders öğretmenleri  ile  birebir seanslara dâhil olurlar. Birebir eğitimde, öğrencinin grup seanslarında takip etmekte güçlük yaşadığı konular ile öğrencinin BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) dosyasında yer alan hedefler çalışılmaktadır. Grup aktivitelerinin bitiminde öğle yemeğine geçilir.

12.00-12.30: Bu saat aralığında çocuklarımız öğretmenleri ile birlikte yemekhanededir. Afiyet olsun.

12.30: Öğle yemeğinden sonra çocuklarımıza serbest oyun zamanı verilir. Serbest oyun, hava şartlarına uygun olarak parkta olabileceği gibi oyun odasında veya grup sınıflarında da olabilir. Serbest zamanın sonunda yine, ayın temasına uygun olarak dinlendirici aktiviteler ile program akışına devam edilir. Dinlendirici aktiviteler; hikâye okuma, sinema saati, mutfak etkinliği,  drama dersi, boyama yapma, hamur oyunları gibi aktiviteler şeklinde grup sınıflarına göre farklılık gösterebilmektedir.

14.30-14.45: Dinlendirici aktivitelerden sonra çocuklarımız ile akşam çemberi yapılarak vedalaşılır. Çıkış için çanta toplama ve diğer hazırlıklar yapılır.  Gün içerisinde yapılanlar, veliye “İletişim Defterleri” üzerinden aktarılır.

15.00: Çocuklarımız, öğretmenleri eşliğinde sırayla servis aracında bekleyen annelerine teslim edilir. Şimdi dinlenme zamanı. Yarın görüşmek üzere…