Okullarda Farkındalık Çalışmaları

Ülkemizde tüm engel gruplarında karşılaştığımız ve birebir yaşadığımız iletişim ve yardım aşamasındaki eksik bilgilerimizi tamamlamak amacıyla derneğimiz, üniversitelerde, liselerde, ilk - ortaokullarda ve anaokullarda bilgilendirme toplantıları düzenleyerek bu sorunlara dikkat çekmektedir.

“İlk Adımı At Gönüllü Ol” projemiz ile farklı Sivil Toplum Kuruluşlarından gelen temsilcilerin kendi alanlarındaki faaliyetlerin sunumu ile sosyal girişimciliğin temelini atmak, “Engelliliğe Doğru Yaklaşım” seminerlerinde yapılacak bilgilendirmeler ve atölye çalışmaları ile öğrenciler, kendilerinin de içinde olacağı yeni projelerin üretim ve uygulama alanlarına yönlendirmek, yapılan farkındalık çalışmaları sonucunda, toplumdaki engellilere karşı önyargıları yıkmak, onları bir birey olarak görebilmeyi sağlamak ve onlara  iletişim zorluklarını ortadan kaldırma yetisini kazandırmak hedeflerimiz arasındadır.